A nagy gyerekek már kirepültek, ezért öt kisebbet vett magához a feleségével az a tiszai halász, aki a cigány halételek világába vezet be minket a Roma Sajtóközpont Masina mesék című sorozatának következő epizódjában.
Hozzávalók:
- 50 dkg hal (vegyesen),
- só,
- pirospaprika,
- fokhagyma,
- fekete- és fehérbors,
- borsikafű,
- olaj a sütéshez.
A halat finomra daráljuk. Ha nem filézett halat használunk, akkor erre különös tekintettel figyeljünk.) Az így elkészült darált halat sózzuk, majd ízesítjük pirospaprikával, pici fokhagymával. borssal, és borsikafűvel.
Pogácsákat formázok a fűszeres keverékből, majd forró olajban kisütöm.
Jó étvágyat!
Fotó: Sörös Iván
Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)