Masina mesék II. A tiszacsegei halfasírt

Posted on április 18, 2015

halpogacsa.JPG

A nagy gyerekek már kirepültek, ezért öt kisebbet vett magához a feleségével az a tiszai halász, aki a cigány halételek világába vezet be minket a Roma Sajtóközpont Masina mesék című sorozatának következő epizódjában. 

Hozzávalók:
- 50 dkg hal (vegyesen),
- só,
- pirospaprika,
- fokhagyma,
- fekete- és fehérbors,
- borsikafű,
- olaj a sütéshez.

A halat finomra daráljuk. Ha nem filézett halat használunk, akkor erre különös tekintettel figyeljünk.) Az így elkészült darált halat sózzuk, majd ízesítjük pirospaprikával, pici fokhagymával. borssal, és borsikafűvel.

Pogácsákat formázok a fűszeres keverékből, majd forró olajban kisütöm.

Jó étvágyat!

Fotó: Sörös Iván

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr767373364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.04.18. 19:29:16

Tojas nem is kell bele, meg zsemlemorzsa? Nem esik szet? Amugy a videoban majorannarol is szo van, a leirasbol hianyzik.

Tonté Barbara 2015.04.18. 19:37:46

Nem, nem szükséges :)) A fűszerezés ízlés szerint. / vitám van a fűszerezés kapcsán, innen az ellentmondás, elnézést :)/

2015.04.19. 13:37:45

Értem, köszi! Bár nekem valahogy az angol krokettszerű főtt krumplit tartalmazó petrezselymes "fishcake" valahogy jobban bejön. Bár az már inkább a majonézes, citromos vonal. Lehet ki kéne majd próbálni ezt a pirospaprikás irányt is, lehet tejfellel jól menne...

Tonté Barbara 2015.04.19. 13:47:50

@[HPhD]Blokkolnam: Érdekes, hogy ezt írod, mi is a "crabcake" vonalat szeretjük jobban, Érdemes ezt a receptet kipróbálni, mert az állaga ennek verhetetlen. Pici lime és petrezselmes pesto kíséretében maga a tökéletesség...

2015.04.20. 12:27:40

Most ezen az "összeáll-e vagy nem" dolgon gondolkodom, de persze ki kell próbálni aztán kiderül :) Egy hipotézis lehet, hogy folyami hal jobban összeállna, mint a tengeri? (ugye egy jó passzírozós tiszai halászléből hidegen kocsonya lesz, bár ott sokáig főnek a csontok is a lében szóval nem biztos hogy az elmélet helytáll :) )
Hmm, találnom kell majd valami jó folyami hal forrást itt lassan, a tengeri halakat kezdem unni (max még pisztráng van itt a boltokban általában, a Fekete Erdő közelsége miatt igen olcsó és jó). Számomra egy tengeri hal sosem lesz képes pótolni egy Bodrogból vagy Tiszából kifogott folyami hal ízét :)
süti beállítások módosítása