Sütőtökös lepcsánka

Posted on október 20, 2016

Sütőtökös sorozatunk következő részében egy igazán romás ételt mutatunk meg nektek, a sütőtökös lepcsánkát. Ez az igazán romás finomságot olvasóink már megismerhették az 1000 forintos kampányunk során, de természetesen most egy feltupírozva,picit másképp....

img_4909.JPG

Hozzávalók:

- 20 dkg krumpli
- 10 dkg sütőtök, vagy édeskrumpli
- 10 dkg liszt
- pici szódabikarbóna
- 3 kisebb tojás
- só, bors, ízlés szerint friss zöldfűszer
- olaj a sütéshez

Lereszelem a krumplit és a nagy sütőtök egy kis részét is ízlés szerint.Sózom, majd ha egy kis levet engedett, akkor kinyomkodom.

Hozzáadom a szódabikarbónás lisztet és a tojást, majd sózom és borsozom a "tésztát". A szódabikarbóna természetesen elhagyható, de azt tapasztaltam, hogy kicsit könnyebb lesz a végeredmény :))

Kanál segítségével formázom, majd forró olajban pirosra sütöm. Sütőtökkrémleveshez, vagy zöld fűszeres mártogatóshoz a legjobb választás.

Jó étvágyat!

Bara

KÖVESS MINKET!
➡ INSTAGRAM: romanigastro
➡ BLOG: http://www.romanigastro.blog.hu
➡ FACEBOOK: http://facebook.com/romanigasto
➡ EMAIL: romanigastro@gmail.com
➡ TWITTER: @romanigastro

1 komment
Címkék: sütőtök

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr8311803643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2016.11.24. 15:33:55

Ez mitől "igazán romás"?
süti beállítások módosítása