A blog olvasói előtt rég nem titok, hogy a régi receptek felkutatása az egyik szenvedélyem. Az itt bemutatott kukoricamálé pedig az egyik kincs, amire nemrégiben bukkantam. Készítik fahéjjal, szerecsendióval, és mézeskalács fűszerkeverékkel, de én most egy diós verziót fogok megmutatni. Nagyon egyszerűen elkészíthető, olcsó, és nem mellesleg szívet melengető finomság az őszi szürkületben.
Hozzávalók:
3 dl tej
25 dkg kukoricadara
5 tojás
15 dkg cukor
1 kk vaníliakivonat
1 cs sütőpor
20 dkg liszt
5 dkg darált dió
egész dió a díszítéshez
pici tej a tésztához
vaj a tepsi kikenéséhez
Felforralom a tejet, hozzáadom a kukoricadarát, és lassú tűzön addig főzöm, míg egy sűrű masszát kapok.
Hűlni hagyom, majd belekeverem a tojások sárgáit, a cukrot, a vaníliát, majd rászitálom a sütőporral elkevert lisztet, és a diót. Megkeverem, majd annyi tejet adok hozzá, egy könnyen keverhető tésztát kapjak.
A tojásfehérjékből kemény habot verek, majd óvatos mozdulatokkal keverem a tésztához.
Kivajazott, kilisztezett tepsiben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.
Lekvárral, vagy gyümölcsszósszal kínálom. Mivel birsalma szezon van, így én most egy mazsolás birsalmaszószt készítettem hozzá.
Jó étvágyat!
Bara
KÖVESS MINKET!
➡ INSTAGRAM: romanigastro
➡ BLOG: http://www.romanigastro.blog.hu
➡ FACEBOOK: http://facebook.com/romanigasto
➡ EMAIL: romanigastro@gmail.com
➡ TWITTER: @romanigastro