Legújabb sorozatunkban reform élelmiszerekkel kísérleteztünk. Olyan recepteket mutatunk, melyek nemcsak egészségesek, hanem kifejezetten ízesek, egyszerűek és olcsók.
Ebben a részben a kedvenc diétás receptünket mutatjuk meg, a hagyományos tökös lecsó egy kissé módosított változatát. Az eredeti recepten annyit változtattam, hogy hagyományos tök helyett csillagtököt, azaz patiszont használok, zsiradékként csak egy kevés kókuszzsírt vagy olívaolajat adok hozzá és feltétként pedig túrófasírtot kerül rá.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 fej vöröshagyma,
- 4-5 db paprika,
- 2 nagy paradicsom,
- 1 közepes patiszon,
- 1 ek őrölt pirospaprika,
- só, bors,
- 25 dkg zsírszegény túró,
- 5 dkg zabpehely,
- tetszőleges zöldfűszer, és friss koriandert használtam,
- 1 tojás
- 2 ek kókuszzsír/olívaolaj.
A zöldségeket megtisztítom és felapítom, a patiszont meghámozom és kimagozom és kockára vágom. A zsiradék felén, lassú tűzön felteszem párolódni a paprikát és a hagymát. Míg puhul sózom, borsozom és pirospaprikát teszek rá. Amint elkezd üvegessé válni, hozzáadom a paradicsomot és a patiszont és addig főzöm, amúgy meg nem puhul minden. A kész lecsóhoz hozzáadom a friss zöldségeket. A túrót összekeverem a tojással, zabpehellyel sóval, borssal és zöldfűszerrel. kisebb pogácsákat formálok belőle, és a maradék zsiradékon kisütöm. Forgatásnál legyünk óvatosak.
Jó étvágyat!
Zsani
A projekt a Herba Ház támogatásával készült.
KÖVESS MINKET!
➡ INSTAGRAM: romanigastro
➡ BLOG: http://www.romanigastro.blog.hu
➡ FACEBOOK: http://facebook.com/romanigasto
➡ EMAIL: romanigastro@gmail.com
➡ TWITTER: @romanigastro