Sütőtökös sorozatunk következő részében egy igazán romás ételt mutatunk meg nektek, a sütőtökös lepcsánkát. Ez az igazán romás finomságot olvasóink már megismerhették az 1000 forintos kampányunk során, de természetesen most egy feltupírozva,picit másképp....
Hozzávalók:
- 20 dkg krumpli
- 10 dkg sütőtök, vagy édeskrumpli
- 10 dkg liszt
- pici szódabikarbóna
- 3 kisebb tojás
- só, bors, ízlés szerint friss zöldfűszer
- olaj a sütéshez
Lereszelem a krumplit és a nagy sütőtök egy kis részét is ízlés szerint.Sózom, majd ha egy kis levet engedett, akkor kinyomkodom.
Hozzáadom a szódabikarbónás lisztet és a tojást, majd sózom és borsozom a "tésztát". A szódabikarbóna természetesen elhagyható, de azt tapasztaltam, hogy kicsit könnyebb lesz a végeredmény :))
Kanál segítségével formázom, majd forró olajban pirosra sütöm. Sütőtökkrémleveshez, vagy zöld fűszeres mártogatóshoz a legjobb választás.
Jó étvágyat!
Bara
KÖVESS MINKET!
➡ INSTAGRAM: romanigastro
➡ BLOG: http://www.romanigastro.blog.hu
➡ FACEBOOK: http://facebook.com/romanigasto
➡ EMAIL: romanigastro@gmail.com
➡ TWITTER: @romanigastro