Mentás, joghurtos borsópüré

Posted on március 17, 2015

Tavasz van. Még nem hivatalosan, de eldöntöttem. Kész, ennyi elég volt a télből. 

Ugyan idényzöldség még nem sok van, egyelőre csak pár szál medvehagyma árválkodik a zöldségeseknél, de néhány új hozzávalóval feldobva a régi recepteket friss, tavaszi színeket és ízeket kapunk. Így született meg a hétvégén az ötlet. A zöldborsó az a zöldség, ami fagyasztva sem veszít sokat a minőségéből, így egész évben kompromisszumok nélkül jutunk hozzá, igazán üde pedig a joghurttól és a mentától lesz. Nem mellesleg pedig már a színétől is jobb kedvünk lesz.

csabi_kepek_14452.jpg

Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg borsó
- 2 dl (lehetőleg görög) natúr joghurt
- 1 ek vaj
- fél csokor mentalevél
- só

Az elkészítése pedig olyan egyszerű, hogy akár egy gyerek is gond nélkül képes rá: megfőzöm a borsót, hozzákeverem a többi alapanyagot és botmixerrel pürésítem. 

Nálunk (majdnem) egyszerű fokhagymás csirkecombbal készült: a filézett csirkecombokat magas hőmérsékleten megpirítom, ráreszelem a fokhagymát (illetve zúzom, kinek mi...) sóval és egy-egy apró csipet fahéjjal ízesítem. Nem kell félni a hús és fahéj párosától, mértékkel használva nagyon jól áll a csirkének. A lángot alacsonyra véve kb. negyed óra alatt készre sütöm a húst, vigyázva, hogy ne szárítsam ki. A fokhagyma a hús levével együtt ízes, ragacsos mázat fog képezni, a csirke pedig szaftos marad. 

Fotófelület és tányér: Vintage Bazaar és ApaCuka kerámia
Fotó: Bondár Csaba

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr877276007

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.03.18. 10:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása