Tökpüré, nem csak tökrajongóknak

Posted on október 30, 2014

Lassan elfogynak az idényzöldségek és gyümölcsök, ilyenkor kezdődik igazán a sütőtök szezonja.

Így október utolsó hetében pedig tényleg nem tudjuk elkerülni ezt az egyébként megosztó zöldséget. Sokan nem tudnak mit kezdeni az édeskés ízzel, így kihagyják az őszi menüsorból. Mi nemrég készítettünk belőle édességet, viszont a kevésbé édesszájúak számára is tartogatunk ötleteket. 

Be kell vallanom, hogy az egyszerű sült tökért én sem rajongok különösebben, viszont néhány évvel ezelőtt annyira furdalt a kíváncsiság, hogy vajon mit lehetne kihozni ebből az alapanyagból, hogy megszületett ez a recept, amiről közben kiderült, hogy azok is szeretik, akik magát a tököt nem annyira. 

IMG_1087.JPG

Hozzávalók:
- 1 nagyobb sütőtök fele
- 1 fej fokhagyma
- 1 tk. rozmarig
- 2 ek. olívaolaj
- 2 dl kefir
- só
- bors

A tököt meghámozom és felkockázom, összeforgatom a fűszerekkel és az olívaolajjal, tepsibe melléteszem a hámozatlan fokhagymát és addig sütöm, amíg a tök megpuhul.

IMG_1005.JPG

Néhány darabot félreteszek díszítésnek, a többit a puhára sült, hámozott fokhagymával és a kefirrel pürésítem. Szükség esetén sózom. 

Nekem pirított májjal a kedvencem, de legyetek bátrak és kísérletezzetek!

Jó étvágyat!

Zsani

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr236816615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása