Zserbó hack II.

Posted on december 15, 2014

Nem tudok elképzelni ennél hedonistább verziót a zserbóra. Kihagytunk minden felesleges tésztát, csak a barack, a dió és a csoki maradt, tehát ebbe a buliba a gluténérzékenyek is hivatalosak. És mindez bonbon formájában reinkarnálódva. A lekvár és a csoki cukortartalmán túl pedig nem tartalmaz extra cukrot, így ha ezeket ügyesen válogatjuk meg, akkor még a szénhidrát miatt sem kell bűntudatot éreznünk.

img_2731.jpgFotó: Baranyai Violetta

Nemcsak a karácsonyi asztalra ajánlom, hanem a fa alá is: szerintem az egyik legtutibb kézzel készített, ehető karácsonyi ajándék, amit el lehet képzelni.

Hozzávalók:
- 15 dkg dió
- 15 dkg aszalt sárgabarack, meleg vízbe vagy rumba áztatva 
- 6 ek. házi baracklekvár. Fontos, hogy ne dzsemfixes változat legyen, mert az túl vizes.
- 20 dkg étcsoki

A diót, a beáztatott barackot és a lekvárt botmixerrel vagy turmixgéppel masszává őröljük annyira, hogy formázható állagot kapjunk. Nem szerettem volna, ha túlságosan homogén lesz, így én szép apránként daráltam, ellenőriztem, újra daráltam stb... 

Gőz felett felolvasztjuk a csokit, ha kész, a diós masszából gombócokat formálunk és beleforgatjuk a csokiba. Ezt óvatosan kell csinálni, és kell hozzá egy kis kézügyesség is. Az is előfordulhat, ha nem vagyunk elég gyorsak, hogy a csoki félúton megdermed, és újra kell melegíteni, viszont semmiképpen se tartsuk végig gőz felett, mert úgy megéghet.

Nem a legegyszerűbb elkészíteni, de tényleg megéri: nálunk a fotózás végéig sem tartott.

img_2723.jpg

Fotó: Baranyai Violetta

Jó étvágyat és boldog karácsonyt!

Zsani

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr756985141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása