Rózsák mindenhol - a réparózsás pite

Posted on március 22, 2016

Rengeteg répát lehet ezzel a módszerrel egy piteformába tuszkolni, nem mellesleg pedig a végeredmény finom és gyönyörű. Az ünnepi asztal dísze lehet ez a zöldségbomba.

dsc_7790_1.JPG

Hozzávalók:

A tésztához:
- 15 dkg vaj,
- 30 dkg liszt,
- 1 tojás,
- néhány evőkanál hideg víz,
- csipet só.

A töltelékhez:
- 2 dl tejszín,
- 2 tojás,
- 7 dkg kéksajt,
- szerecsendió,
- 1,5 kg sárgarépa, lehet többféle színű
- kevés só.

A tésztához hidegen elmorzsoljuk a liszttel a vajat, és minél gyorsabban összeállítjuk a többi hozzávalóval. Az omlós tésztával kibélelünk egy  29 centis kerek piteformát. A tejszínt elkeverjük a tojással és a kéksajttal, ízesítjük szerecsendióval. A tejszínes alapot a tésztára öntjük.

dsc_7777.JPG

Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágjuk a sárgarépát – lehet sárga, narancssárga és lila színű vegyesen  és forrásban lévő vízben 5 percen keresztül előfőzzük. A leszűrt és kihűtött répaszeleteket feltekerjük, a pite tetejét ezekkel a rózsákkal rakjuk ki.

170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, illetve amíg a répa megpuhul. Ez körülbelül egy óra lesz.

Fotó: Bondár Csaba

Jó étvágyat!

Zsani 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr848509128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása