Az előző és a következő hetekben 1000 forintos menüajánlatainkat láthatjátok a blogon. A munka során számos olyan recept jutott az eszünkbe, amiket már feldolgoztunk. A receptek között találunk igazi egzotikus különlegességet, hagyományos recepteket, és nagyon egészséges ajánlatot is. Íme a lista!
A receptre az egyik legjobb barátnőm hívta fel a figyelmem a kedvenc indiai szakácsom Shakuntala Saraf vegetáriánus receptgyűjteményében. Fűszeres, különleges, egyszerű elkészíteni, és nem mellesleg igazi kamra fogás.
A Roma Sajtóközpont Masina mesék projektjének keretein belül Szomolyán jártunk Mautner Zsófival. Vendéglátónk, Irénke mutatta meg ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt, amely egyébként nem csak a helyi romák kedvence, de az olasz konyhában is előkelő helyen áll pasta fagioli néven.
Az alábbi receptet akkor fedeztem fel, amikor tavaly Barcelonába készültem és igyekeztem feltérképezni a spanyol konyhát. A sopa de ajo még a mi rántott levesünknél is egyszerűbb, a rengeteg fokhagymától, a füstölt paprikától és olívaolajtól pedig igazi különlegesség a néhány hozzávalós ételek sorában.
A bodag (más néven vakaró, vakarcs, punya, illetve cigány pizza) a cigány konyha egyik legismertebb étele. Sok ételhez kínálhatjuk, kiváló pörköltekhez, ragukhoz, töltött káposztához, de előfordul, hogy csak pici zsírral, pirospaprikával fogyasztjuk.
A végére egy édességet ajánlunk, ami nagyon egyszerű, autentikus, mégis nagyon nagyon pazar. Hogy mitől mocskos?! A bejegyzésből kiderül.
Jó étvágyat!
Bara