5 különleges és olcsó étel a Romani Gastrotól

Posted on február 04, 2016

Az előző és a következő hetekben 1000 forintos menüajánlatainkat láthatjátok a blogon. A munka során számos olyan recept jutott az eszünkbe, amiket már feldolgoztunk. A receptek között találunk igazi egzotikus különlegességet, hagyományos recepteket, és nagyon egészséges ajánlatot is. Íme a lista!

1. Krumplis masala

A receptre az egyik legjobb barátnőm hívta fel a figyelmem a kedvenc indiai szakácsom Shakuntala Saraf vegetáriánus receptgyűjteményében. Fűszeres, különleges, egyszerű elkészíteni, és nem mellesleg igazi kamra fogás.

masala1-kesz.jpg

2. Babos tészta

A Roma Sajtóközpont Masina mesék projektjének keretein belül Szomolyán jártunk Mautner Zsófival. Vendéglátónk, Irénke mutatta meg ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt, amely egyébként nem csak a helyi romák kedvence, de az olasz konyhában is előkelő helyen áll pasta fagioli néven.

teszta_babrul.JPG

3. Spanyol fokhagymaleves

Az alábbi receptet akkor fedeztem fel, amikor tavaly Barcelonába készültem és igyekeztem feltérképezni a spanyol konyhát. A sopa de ajo még a mi rántott levesünknél is egyszerűbb, a rengeteg fokhagymától, a füstölt paprikától és olívaolajtól pedig igazi különlegesség a néhány hozzávalós ételek sorában.

img_2173.JPG

4. Bodag, a cigánykeyér

A bodag (más néven vakaró, vakarcs, punya, illetve cigány pizza) a cigány konyha egyik legismertebb étele. Sok ételhez kínálhatjuk, kiváló pörköltekhez, ragukhoz, töltött káposztához, de előfordul, hogy csak pici zsírral, pirospaprikával fogyasztjuk.

IMG_2574-kicsi.jpg

5. Mocskos tészta

A végére egy édességet ajánlunk, ami nagyon egyszerű, autentikus, mégis nagyon nagyon pazar.  Hogy mitől mocskos?! A bejegyzésből kiderül.

11942560_10153484494784845_1690192918_o_1.jpg

 

Jó étvágyat!

Bara

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :) 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr878356204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darth Revan 2016.02.08. 11:35:52

Bodagot ettem parszor a nagymamamnal. Zsirral megkenve! De finom volt!
süti beállítások módosítása