4 izgalmas böjti étel

Posted on március 25, 2016

A nagypéntekek az egyik legélénkebb gyerekkori emlékeim közé tartoznak. Ezen a napon nálunk egyszerű főtt krumpli és főtt tojás került az asztalra, főszerként sóval és őrölt pirospaprikával. Persze mi gyerekek ehettünk volna bármi mást, mindig volt otthon ezeken kívül más étel is, de a húgommal mindig ezt választottuk. Négy olyan régi receptet mutatunk ma, amelyek nemcsak a krumpli és tojás izgalmas alternatívái, de helyük van a mindennapokban is.

1. Aszalt szilvás, diós céklasaláta

A nyári zöldségszezon vége és a tavaszi kezdete között a cékla az egyik leggyakoribb zöldség, ami előfordul az asztalukon. Szezonális, olcsó és szuper egészséges.

1_1.JPG

2. Avokádós kuszkusz saláta

Az egzotikus zöldségeknek és gyümölcsöknek szintén szezonja van, az avokádó pedig az egyik legértékesebb tápanyagforrás ezek közül. 

Tipp: dobjuk fel rengeteg friss korianderrel.

2_1.JPG

3. Répakrém

Nemcsak a böjti időszak kedvenc reggelije, de kifejezetten gyerekbarát recept.

3_1.JPG

4. Spanyol fokhagymaleves

A világ egyik legegyszerűbb leveséről van szó, a mi rántott levesünk spanyol kistestvére. 

4_1.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr18524734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása