Édesszájúaknak, gyerekeknek, sültek mellé, és annak, akit a legjobban szeretünk…

Posted on december 15, 2015

Tele az internet a jobbnál jobb kulináris ajándékokkal, amelyek nem csak kulináris, de esztétikai élményt is nyújtanak. Mi sem maradhatunk ki a sorból, így összegyűjtöttük azokat az ételeinket, amiket jó szívvel ajánlunk a fa alá!

  1. Édesszájúaknak: zserbó bonbon

A tavalyi ünnepi készülődés egyik legnagyobb kedvence volt az egyik zserbó hackünk a zserbó bonbon. Édesszájú családtagoknak, kollégáknak kitűnő választás.

Tipp: Karácsonyi bonbon papír, és egy meseszép ajándékdobozzal igazi ajándékot varázsolhatunk ebből a könnyen elkészíthető édességből.

A receptet itt találjátok!

img_2731.jpg

Jó tanács: Dupla adagot készítsünk, hogy nekünk is maradjon!

 

  1. Férfiaknak: paprika lekvár

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem mindig gondot okoz a férfi családtagjaimnak valami újszerűt kitalálni. Ha ki szeretnénk törni a nyakkendő- borotvahab- dove dezodor bűvös hármasából, akkor érdemes megfontolni ezt a kicsit munkaigényes, de annál impozánsabb ajándékot.

A receptet itt találjátok!

Jó tanács: Az üveget díszíthetjük paprikafüzérrel, így még ünnepibb és férfiasabb ajándékot kapunk.

img_3641.JPG

 

  1. Gyermekeknek: keksz-keksz hátán

A keksz egy nagyon klasszikus, már-már közhelyes alternatíva. Ennek ellenére szívből ajánlom, hiszen ha bevonjuk a kisebb családtagjainkat, akkor nem csak a siker, hanem a közös élmény is garantált!

A receptet itt találjátok!

Jó tanács: A rengeteg keksz kiszúró mellett egyre nagyobb teret nyernek a keksznyomók is, amivel csodálatos mintákat varázsolhatunk a kekszekre. Betűnyomókkal pedig igazán személyre szabott meglepetésekkel lephetjük meg szeretteinket.

img_3652.JPG

 

  1. Sültek mellé: rebarbarás chutney

Igen-igen, én is nagyon sokat lopok Nigellátok, így jön képbe a chutney. Különleges íze miatt igazi kihagyhatatlan fogás. Nem mellesleg a legkevésbé sematikus ötlet!

A recept itt található!

Jó tanács: Vásároljunk még különleges, és szépen becsomagolt sajtokat a lekvármellé.

img_3581_1.JPG

 

  1. Annak akit a legjobban szerettünk: nutellás keksz

Ez az ajánlatunk nem szorul nagyon sok magyarázatra, sem fényezésre: magáért beszél.

Jó tanács: Kössük át a kekszeket színes ünnepi szalagokkal, és ne csodálkozzunk, ha az ajándéknak öt perc múlva már csak az emléke marad meg…

Itt nézhetitek meg a receptet!

img_2077-kicsi.jpg

 

Mindenkinek önfeledt karácsonyi készülődést!!!!

Bara

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr468171318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása