A Roma Sajtóközpont sorozatának következő részében a gyönyörű Erika látott minket és Mautner Zsófit vendégül, és lecsós oldalaspörkölt készült nokedlivel. Erika férje, Gábor autodidakta módon lett hangszerkészítő: tamburáiért több száz kilométert is utaznak a vásárlók.
Hozzávalók:
- 1,5 kg oldalas,
- 70 dkg fehérhúsú zöldpaprika+1 csípős,
- 4 nagy fej hagyma,
- 30 dkg paradicsom,
- 1 ek pirospaprika,
- zsír,
- só, bors.
a nokedlihez:
- 6 tojás,
- 1 kg liszt,
- annyi langyos víz, amennyit felvesz,
-só.
Kevés zsírom, közepes lángon elkezdem párolni a felkockázott hagymát, majd hozzáadom a felszeletelt paprikát. Amint elkezd összeesni, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot és a pirospaprikát. Néhány perc múlva a csontok mentén felvágott oldalas is csatlakozik hozzájuk. Sózom, borsozom és lefedve kb. 2,5-3 óra alatt, nagyon lassú tűzön puhára főzöm.
A nokedlihez egy tálban összekeverem a felvert tojásokat egy teáskanál sóval, a liszttel és annyi vízzel amennyit felvesz (ez a liszttől is függ). Lobogva forró vízbe szaggatom, tetszés szerint nokedliszaggatóval vagy deszkáról, késsel. Amint feljön a víz tetejére leszűröm.
Jó étvágyat!
Fotó: Bondár Csaba