Legújabb sorozatunkban reform élelmiszerekkel kísérleteztünk. Olyan recepteket mutatunk, melyek nemcsak egészségesek, hanem kifejezetten ízesek, egyszerűek és olcsók.
Ebben a részben az egyik kedvenc csirkereceptünket mutatjuk meg, amit jó szívvel ajánlunk a diétázók, és cukorbetegek részére is. A csirke nem a kedvenc alapanyagunk, és nyilvánvalóan tisztában vagyunk, hogy a többség unottan legyint, de ma egy olyan technológiát mutatunk, ami még a leghitetlenebb olvasónkat is meggyőzhet. Íme az üvegen sült csirke, ami a második legjobb dolog, ami egy csirkével történhet.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 közepes csirke
- olívaolaj
- só
- bors
- fokhagyma
- 3 ek. mustármag
- rengeteg zöldfűszer (friss bazsalikomot és snidlinget használtam)
- 1 citrom leve és héja
A receptet a pác előkészítésével kezdem. A zöldfűszereket, a fokhagymát és az olívaolajat összepépesítem. Hozzáadom a citromot, majd ízlés szerint sót és borsot. Adhatunk hozzá még majoránnát, vagy rozmaringot.
Ha ezzel elkészültem, akkor kezdődik a recept érdekes része. Egy vékonyabb befőttes üveget félig megtöltök vízzel, majd adok hozzá fűszereket. (A víz természetesen lehet sör, vagy fehérbor, de ezt egy egészségesen, másképp projektben nem mondhatjuk, ugye....)
Ezek után már csak annyi a dolgom, hogy a megtisztított csirkémet ráhúzom az üvegre, és alaposan bepácolom.
Előmelegített sütőben ropogósra sütöm. ( Sajnos nem tudok pontosabbat most, mert a sütőm nem igazán működik jól mostanában.)
Salátával, vagy quinoával kínálom.Ez a tarhonyára hasonlító köret főleg Peru és Bolívia vidékein terem. Mivel gluténmentes, ezért allergiások is bátran fogyaszthatják, nem beszélve a diétázókról, akik alacsony kalóriatartalma miatt fogják kedvelni. Írjátok meg nekünk, hogy mik a tapasztalataitok vele, hogyan készítitek, és mihez ajánljátok!
Jó étvágyat!
Bara
A projekt a Herba Ház támogatásával készült.
KÖVESS MINKET!
➡ INSTAGRAM: romanigastro
➡ BLOG: http://www.romanigastro.blog.hu
➡ FACEBOOK: http://facebook.com/romanigasto
➡ EMAIL: romanigastro@gmail.com
➡ TWITTER: @romanigastro