Házi szélesmetélt zöldborsóval, mentával és szalonnával

Posted on február 17, 2016

Sokszor beszéltünk már arról, hogy nálunk, romáknál nagy hangsúlyt kapnak az ünnepek, emellett a hétköznapok gyakran nagyon puritán módon zajlanak. Nevezhetjük nevén a gyereket: szegénység van. 2 főre főzünk 1000 forintból. Pazar receptek, a hónap végén is megfizethető költségekkel.

A borsó és menta házassága égben köttetett, mint arról már írtunk egyszer, a mai receptben pedig mindehhez még a friss, otthon gyúrt tészta is társul.

dsc_7745.JPG

Hozzávalók:

Összesen: 460 Ft

A tojásból és a lisztből tésztát gyúrok, ahogyan itt is tettük. Forró, sós vízben, folyamatos kóstolgatás mellett néhány perc alatt készre főzöm. Az olívaolajon megpirítom a felszeletelt fokhagymát és a felkockázott szalonnát. Hozzáadom a borsót, sózom borsozom és készre párolom. A főzés végén hozzáadom a felaprított mentát és összeforgatom a borsóval. 

2 főre eddig összesen 460 forintot költöttünk, és így magában is megállja a helyét egy teljes ebédként,de készíthetünk hozzá esetleg ilyen vagy ilyen levest.

Jó étvágyat!

Zsani 

A kapcsolódó bejegyzéseket lásd itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr698392166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása