Még mindig belsőséges hangulatban vagyunk, most az egyik legnépszerűbb rész, a máj a soron következő. Igazi őszi recept: padlizsán, hagyma, fűszerek. Semmi bonyolult nincs benne, negyed óra alatt elkészül.
Hozzávalók:
- 2 padlizsán,
- 3 nagyobb fej lilahagyma,
- 60 dkg csirkemáj, esetleg pecsenye kacsa- vagy libamáj,
- szegfűbors,
- fahéj,
- 1 ek. zsiradék,
- só, bors.
A hagymát nagyobb szeletekre vágom, a padlizsánt meghámozom és felkockázom. A májat előkészítem: kivágom az inasabb részeket, falatnyi darabokra szelem.
Serpenyőben zsiradékot hevítek, először a hagymát és a padlizsánt pirítom meg, majd hozzáadok egy kávéskanálnyi szegfűborsot, egy csipet fahéjat, borsot és végül a máj is mellékerül néhány percre.
A legfontosabb dolog a máj sütésekor, hogy ne szárítsuk ki, tényleg néhány perc kell csak neki, ha már nem véres, kész is. A végén sózom.
Jó étvágyat!
Zsani
További receptek belsőségekkel:
- savanyított leves,
- áfonyás kacsaszív.
Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)