Máj, padlizsán, lilahagyma

Posted on november 05, 2015

Még mindig belsőséges hangulatban vagyunk, most az egyik legnépszerűbb rész, a máj a soron következő. Igazi őszi recept: padlizsán, hagyma, fűszerek. Semmi bonyolult nincs benne, negyed óra alatt elkészül.

img_9772.JPG

Hozzávalók: 
- 2 padlizsán,
- 3 nagyobb fej lilahagyma,
- 60 dkg csirkemáj, esetleg pecsenye kacsa- vagy libamáj,
- szegfűbors,
- fahéj,
- 1 ek. zsiradék,
- só, bors.

A hagymát nagyobb szeletekre vágom, a padlizsánt meghámozom és felkockázom. A májat előkészítem: kivágom az inasabb részeket, falatnyi darabokra szelem.

Serpenyőben zsiradékot hevítek, először a hagymát és a padlizsánt pirítom meg, majd hozzáadok egy kávéskanálnyi szegfűborsot, egy csipet fahéjat, borsot és végül a máj is mellékerül néhány percre.

A legfontosabb dolog a máj sütésekor, hogy ne szárítsuk ki, tényleg néhány perc kell csak neki, ha már nem véres, kész is. A végén sózom. 

Jó étvágyat!

Zsani

További receptek belsőségekkel:
- savanyított leves,
- áfonyás kacsaszív.

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr228052144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása