Vannak olyan dolgok, amik amik soha nem fognak kimenni a divatból. A kövező recept is ilyen.
Hogy is mehetne, mikor a Kistücsök étterem klasszikusának fő alkotóeleme a kovászos uborka, a kovászos uborka fogyasztása pedig az egyik legjobb dolog, ami harminc fok felett történhet velünk. A története minden nyáron többször is előkerül, számos blogger megemlékezik róla, talán nem is véletlenül, számomra is az egyik kedvenc évek óta. Mi a Chili&Vanilia 2010-es receptjét követjük azzal az eltéréssel, hogy kicsit kevesebb uborkalevet használunk, joghurtból pedig a krémes és lágy görögöt választottuk. Császár helyett most szárított sonkából készült morzsa kerül rá.Fotó: Bondár Csaba
Hozzávalók:
- 4 db kovászos uborka
- fél gerezd zúzott fokhagyma
- 1 dl uborkalé
- 5 dl hideg zöldségleves alap
- 3 dl görög joghurt
Az uborkát apróbb darabokra vágjuk, majd hozzáteszem a többi alapanyagot és botmixerrel simára turmixolom, hidegen tálalom.
Feltétként olíva olaj és szárított sonka került rá, amit ropogósra sütöttem és morzsa szerűvé aprítottam.
Ha szeretnénk egy kicsit tovább gondolni, ajánlom hozzá a mentát.
Jó étvágyat!
Zsani