A Romani Gastro új rovattal jelentkezik. Szeretnénk minél több és többféle embert megkérdezni arról, hogy nekik mit jelent a cigány gasztronómia. Várunk minden bejegyzést, videót arról, hogy Ti mit gondoltok a roma konyháról, mit jelent nektek az, hogy egy étel cigányos, milyen tapasztalataitok vannak. Hálásak vagyunk minden történetért, esetleg receptért.
Kérjük erre az elérhetőségre küldd a videód, vagy a mondatokba öntött mondanivalód, amit az érkezés sorrendjében jelentetünk meg a blogon.
Mi elkezdjük a sort, kérünk Titeket folytassátok!
Mit jelent nekem a cigány konyha?
- A gyerekkoromat, a szagot, ahogy Anyu a tyúkot kopasztja.
- A halászlé, ahogy Apu főzi, és amiért még jobban visszavágyok Szegedre.
- Bármilyen étel, amit a húgom főz, nagyon hiányzik…
- A sajtos pogácsát, ami a Tata kedvence volt, és minden évben megsütünk Neki Hallottak Napján, és amit a hidegben sírva-nevetve eszünk az unokatestvéreimmel.
- A dédi paradicsomos tésztalevesét, ami csak az övé.
- A grízes tészta, amiből tudod, hogy szegénység van.
- A töltött káposzta, ami a legzordabb hétköznapot is ünnepé varázsol.
Neked mit jelent?
Bara