Nyár a spájzban III. ajvár

Posted on szeptember 08, 2014

Ilyenkor nyár végén az egyik legnagyobb kedvenc nálam a kápia paprika. Magában, sütve, juhtúróval töltve, vagy éppen ajvárként. 

Nem állítom, hogy a balkáni eredetű zöldségkrém olyan gyorsan készül el, mint egy befőzőcukorral készült lekvár, de télen nagyon fogunk örülni annak, hogy szántunk időt az elkészítésére.

Egyszerű, letisztult recept, óriási ízek. 

IMG_0885.JPG

Hozzávalók:
- 2 kg padlizsán
- 2 kg kápia paprika
- 2 dl olaj
- 1 dl borecet
- 1 ek cukor
-  só

Sütőben (az ideális a szabad tűz lenne) megsütöm a padlizsánt és a paprikát. A paprikát ilyenkor addig kell sütni, amíg megfeketedik a héja, így könnyen hámozhatóvá válik, a padlizsán akkor van kész, ha a húsa puha, villával könnyen átszúrható.

IMG_0739.JPG

A sült, hámozott zöldségeket pépesítem (botmixerrel vagy turmixgéppel) és egy lábasban elkezdem főzni. Kb. 20 perc után hozzáadom a fokhagymát, cukrot, ecetet és sózom. 

Alaposan megtisztított, kiforrázott üvegekbe töltöm, a tetejére olajat teszek. Fejjel lefelé, száraz dunsztban hagyom kihűlni.

Zsani

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr86671009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása