Van-e bármi köze a cigány konyhának a csúcsgasztronómiához? Hogy néz ki a közvetlen közelről a világ legrangosabb szakácsversenye? Tényleg csak úri huncutságról és néhány végletekig elszánt és kitartó szakácsról van szó?
A fine diningot lehet imádni, lehet gyűlölni, meg lehet vetni, vagy csodálni, egy dolgot viszont kár lenne elfelejteni. Hatással van azok életére is, akik viszolyognak a falatnyi adagok láttán. Ha tetszik, ha nem, a csúcsgasztronómia által diktált trendek szépen lassan leszivárognak a hétköznapi, megfizethető éttermekbe, a street food helyekre, és lassan, nagyon lassan a konyhákba is. És a magyar gasztronómia tegnap újabb lökést kapott valami új felé.
A lényeg ma mégis annyi, hogy mindezt köszönjük Széll Tamás, Szabó Kevin, Vomberg Frigyes és Szulló Szabina csapatának.
Az alábbi képek pedig reméljük, hogy legalább részben vissza tudják adni a 2016-os Bocuse d'Or európai döntőjének elképesztő hangulatát.
Kezdés után kevéssel.
Reggel 9-kor ennyien voltunk, a vége pedig csak este 6 körül várható.
Bíró Lajos.
Túl mindenen, de még eredményhirdetés előtt. Széll Tamást Jókuti András nem hagyja békén. Szerencsénkre, mert így elkészült ez az interjú.
Készülünk a fináléra.
A zsűri egy része kóstolás közben, után.
Rasmus Kofoed.