Pesto mindenhol - a medvehagymás, a petrezselymes és a retekleveles

Posted on április 26, 2016

A pesto készítés tökéletesen kimeríti a konyhai alibizés fogalmát. Nem kell hozzá túl sok edény, az alapanyagok olyannyira variálhatók, hogy nem nehéz a spájzból összerámolni hozzá a szükségeseket, viszont ennek ellenére egy tésztafőzéssel összekapcsolva kész is az a vacsora, amit még a gyerekek is szeretnek.

Az eredeti verzió persze bazsalikommal, fenyőmaggal, parmezánnal készül, de ez nem az a műfaj, ahol ragaszkodnunk kellene a szabályokhoz, érdemes hát kísérletezni.

Most három verziót mutatok meg, de a variációk száma végtelen. A lentieken túl ajánlom még, hogy bátran kombináljuk a fűszernövényeken, magvakon, sajtokon túl a különböző olajokat is, az egyik kedvencem a pl. hidegen sajtolt repce.

 Jó szórakozást a kísérletezéshez!

1_1.jpg

Medvehagyma, citrom, dió

  • 5 dkg medvehagyma,
  • 4 dkg dió,
  • fél citrom leve,
  • 4 dkg parmezán,
  • 1,5 dl olívaolaj,
  • só,
  • frissen őrölt bors.

Reteklevél, pisztácia, cheddar sajt

  •  egy nagy csokor reteklevél,
  • 4 dkg tisztított pisztácia,
  • 1 ág friss rozmaring,
  • 4 dkg érett cheddar sajt,
  • 1,5 dl olívaolaj,
  • só,
  • frissen őrölt bors.

2_2.jpg

Petrezselyem, aszalt paradicsom, kesudió

  • 2 csokor petrezselyem,
  • 4 dkg parmezán,
  • 1,5 dl olívaolaj,
  • só,
  • frissen őrölt bors.

A pesto  elkészítéséhez nincs más dolgunk, mint a leveleket apróbb darabokra vágni, majd aprítóval nagyjából homogén pépet készíteni a hozzávalókból.

Jó étvágyat!

Zsani 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr528647040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása