Ebben az időszakban szinte minden háztartásban előfordul maradék sonka, íme egy ötlet a felhasználásra. A receptet a Vidék Íze magazin áprilisi számában is megtaláljátok a bárány saslik és a répás pite társaságában.
Hozzávalók 4 személyre
- 6 palacsinta,
- fél kg savanyú káposzta,
- 15 dkg füstölt sonka,
- 2 dl tejföl,
- 1 dl tejszín,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 ek. libazsír
- só, bors.
A káposztát megmosom és lecsepegtetem. Egy serpenyőben egy evőkanál zsíron kb. 20 perc alatt megpárolom. A sonkát apró darabokra vágom és hozzákeverem a káposztához. A palacsintákon egyenletesen eloszlatom a káposztás tölteléket és feltekerem, majd kb. 5 centis részekre vágom. Egy közepes méretű sütőformába helyezem a tekercseket. A tejfölt és a tejszínt fokhagymával, sóval és borssal kikeverem, egyenletesen eloszlatom palacsintákon. 180 fokon fél órán keresztül sütöm.