Paprikás csirke quiche

Posted on január 22, 2016

Sokszor beszéltünk már arról, hogy nálunk, romáknál nagy hangsúlyt kapnak az ünnepek, emellett a hétköznapok gyakran nagyon puritán módon zajlanak. Nevezhetjük nevén a gyereket: szegénység van. 2 főre főzünk 1000 forintból. Pazar receptek, hóvégi költségekkel.

Az alábbi recept összesen 4 adagra, vagyis 2 ebédre elég.

Hozzávalók 2*2 adaghoz:
- 4 csirkecomb 800 Ft,
- 1 fej vöröshagyma 20 Ft,
- 1 ek zsiradék, én libazsírt használtam: 20 Ft.
- 1 doboz tejszín 200 Ft,
- 1 ek pirospaprika 10 Ft,
- 2 tojás 80 Ft,
- 1 csomag leveles tészta 200 Ft,
- só, bors 10 Ft.

Összes költség: 1340 Ft, azaz 670 Ft/nap.

img_3951.JPG
A hagymát apróra vágom és üvegesre párolom, sózom. Hozzáadom a megtisztított, félbevágott csirkecombokat és kissé megpirítom őket  a hagymával. Pirospaprikát teszek hozzá, néhány perccel később pedig felöntöm vízzel. Addig főzöm, amíg a húst már könnyen le tudom választani a csontról. Ekkor félreteszem, hagyom hűlni. Egy közepes sütőformát kibélelek leveles tésztával, az oldalt kilógó felesleget levágom. A kihűlt combokat megtisztítom a csonttól és a bőrtől, a húst pedig falatnyi darabokra vágom/tépkedem. A maradék szaftot összekeverem a tejszínnel és tojással, majd a tésztával kibélelt formába teszem a húst és felöntöm a tejszínes keverékkel. 30 perc alatt 180 fokon készre sütöm. 

Tipp: az ezer forintos keretbe még bőven belefér egy kis zöldség: találhatjuk salátával (egyszerű kevert saláta, néhány csepp olíva olajjal és citrommal) esetleg grillezett zöldséggel. 

Jó étvágyat!

Zsani 

A kapcsolódó bejegyzéseket lásd itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr348286110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása