Savanyított belsőség leves

Posted on október 16, 2015

Ez az ősz számunkra az emlékekről fog szólni. Jönnek sajátok, de több vendégünk is lesz. Elsőként egy számomra igazán különleges darabot hoztam. Az érdekességét számomra az jelenti - amellett, hogy egy kifejezetten hagyományos receptről beszélünk - hogy édesanyám ugyan nem igazán szereti a belsőségeket, a velem való terhessége alatt kénytelen volt szinte végig ezt enni. Szinte csak ezt kívánta, így napi rendszerességgel szerezte be a különféle belsőségeket a hentesétől. img_9788.JPG

Hozzávalók:
- 20 dkg sertés tüdő
- 20 dkg sertés szív
- 20 dkg sertés nyelv
- 1 csomag leveszöldség: 2 vöröshagyma, 2 szár sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 kisebb zeller, 1 kisebb karalábé, 1 paprika.
- 5 dkg rizs,
- 1 kanál zsiradék,
- 1,5 liter alaplé,
- egész bors,
- só
- ecet.

Nagyobb kockákra vágom a belsőségeket és megabálom: forrásban lévő vízbe teszem és 20 percig főzöm.
Leszűröm, egyforma, apróbb darabokra belsőségeket, a tüdőből kivágom a nagyobb hörgőket, a szívből eltávolítom a nagyobb ereket, a nyelv felső rétegét.

Az egyik vöröshagymát apróra kockázom, majd üvegesre pirítjuk egy kanál zsiradékon, hozzáadjuk a megtisztított belsőségeket, amivel tovább pirítjuk néhány percig. Felengedem az alaplével és hozzáadom az előkészített leveszöldséget, borsot, babérlevelet és sózom. 

Lassú tűzön kb. egy órát főzöm, 15-20 perccel mielőtt elkészül, hozzáadom a rizst és ecettel savanyítom. 

Jó étvágyat!

Zsani

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr757876400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása