Fotó: Sörös Iván
A Roma Sajtóközponttal készült videósorozat mindegyik része különleges helyet kapott a szívemben, de ha választani kell, talán ez az, ami legközelebb áll hozzám. Egyrészt nagyszerű élmény volt négy ilyen tehetséges, erős és okos nővel főzni és beszélgetni, másrészt szinte a kezdetektől rajongója vagyok az Erika által megálmodott vállalkozásnak, a Romani Designnak. Nemcsak gyönyörű ruhákat készítenek, hanem ugyanazzal a küldetéstudattal végzik nap mint nap a munkájukat: szeretnék a hétköznapi élet legegyszerűbb, legtermészetesebb elemi segítségével megismertetni, elfogadtatni és megszerettetni a roma kultúrát.
Fotó: Farkas András
Varga Erikával, Varga Helenával, Margitkával (Balogh Margit) és Mautner Zsófival sütünk szabolcsi bokolyit.
Hozzávalók:
- 1 kg liszt,
- 1 csomag sütőpor,
- annyi langyos víz, amennyit felvesz,
- zsiradék a sütéshez,
- só.
A lisztet egy evőkanál sóval, a sütőporral és annyi langyos vízzel összekeverem, hogy lágy, de még nyújtható tésztát kapjak. Körülbelül ökölnyi gombócokra osztom a tésztát és fél centi vastag, kerek lapokat nyújtok belőle, melyeket forró zsiradékban kisütök.
Fotó: Farkas András
Miután készen van, feltétként tehetünk rá sült szalonnát, tepertő krémet, tejfölt, újhagymát.
Jó étvágyat!
Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)
Fotó: Farkas András