Állandó minőségbiztosítási ellenőrünk, bizonyos S. János (2) budapesti nőtlen lakos „munkássága” igen megviselte a falainkat, ezért a múlt héten végig festés és takarítás volt nálunk. Nagyon kevés időm volt főzni, enni, etetni, így valami olyan megoldást kellett találnom, ami egyszerű és gyors. Szinte szégyenlem receptnek hívni, inkább praktika vagy ötlet, de én titkon áldásnak hívom...
Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 1 nagy sütőtök
- 1 vöröshagyma
- 1 lilahagyma
- 1 fokhagyma
- 2 paprika (tv és erős)
- 1 paradicsom
- só
- bors
- babérlevél
- olívaolaj
Az oldalast szépen feldolgozom, és egy hőálló tálba vagy tepsibe rakom a felkockázott sütőtökkel, hagymával, fokhagymával, paradicsommal és paprikával.
Én szerettem volna, ha a sütőtök érvényesül, így csak sóval,borssal és kis babérlevéllel ízesítettem, de érdemes friss zöldfűszerekkel, esetleg szerecsendióval kísérletezni.
Meglocsolom olívaolajjal, és pici vizet öntök alá.
Lefóliázom, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöm, majd leveszem a fóliát és 15 percig tovább sütöm.
Kínálhatunk hozzá rizst, vagy frissen sült bodagot.
Egészséges, egyszerű, és mutatós.
Jó étvágyat!
Bara