Mihez kezdjünk a szőlővel? Íme, az 5+1 legizgalmasabb recept

Posted on szeptember 29, 2014

Javában tart a szüreti szezon, így úgy döntöttem, hogy összegyűjtöm Nektek a legfinomabb és legizgalmasabb recepteket szőlővel. Erre jutottam..

20140922_173310.jpg

1. Ajo blanco leves 

Kezdjük is a sort egy jó kis andalúz fokhagymalevessel jó sok mandulával és friss szőlőszemekkel. A recept Zsani ajánlásával került a válogatásba, bátran próbálkozzatok vele.

Ehhez a recepthez találtam egy videót is, íme.

2.Spenótsaláta szőlővel, dióval és gorgonzolával

A válogatásból nem maradhat ki egy jó kis saláta. Egészséges, és az ízei tökéletesen passzolnak a szezonhoz.

3. Mustban pácolt kacsacomb hagymás szőlővel

Ennél a receptnél már a legkeményebb férfi szívek is megdobbannak, és fokozódik a nyálelválasztás. A receptből külön kiemelném a hagymás szőlőt, ami magasan a legizgalmasabb kombó….

4. Serpenyőben sült libamáj szeletek pirított szőlőszemekkel

Tökéletes a recept, na de hát libamáj?!  Nyugodtan próbálkozzatok kacsamájjal….

5. Miso csirke dióval és szőlővel

Ez az ázsiai ihletésű csirke méltán a kategória favoritja. Elkészítéséhez be kell szerezni pár különlegesebb alapanyagot, például a fehér miso pasztát, de garantáltan megéri a macerát.

 

+1. Tokaji mousse torta

Zárjuk a sort egy különleges kakukktojás desszerttel.  Rengeteg receptet végignéztem, és valahogy egyik sem győzött meg, aztán mikor megnyitottam a Magyar Konyha oldalát, már nem maradtak kérdéseim…

Jó étvágyat!

 Bara

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr476737541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása