Ha tél, akkor a forró levesek minden mennyiségben jöhetnek, ezek közül is a leggyorsabb opció ilyenkor az, ha összedobunk egy egyszerű krémlevest. Annyiféle variáció létezik, hogy ebben igazán kiélhetjük a kreativitásunkat. Nálam viszonylag gyakran készül szuper egyszerű fokhagymakrémleves, de az elmúlt hetek menüjén szerepelt például az almás csicsóka, a citrusos, gyömbéres édesburgonya, és íme az egyik kedvenc, a tejfölös burgonyakrém, ami kétféle feltéttel: kolbász chipsszel vagy aszalt paradicsommal került az asztalra.
Hozzávalók:
- egy fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 ek zsiradék,
- 70 dkg burgonya,
- 2 dl tejföl,
- 2 liter alaplé,
- 2 babérlevél,
- 5 dkg füstölt kolbász,
- 5 dkg olajban eltett aszalt paradicsom,
- 2 szál újhagyma,
- só, bors.
A vöröshagymát megfuttatom egy kevés zsiradékon, ha üveges, hozzáadom a vékonyra szeletelt fokhagymát. Hozzáadom a meghámozott, felkockázott burgonyát és felöntöm az alaplével. Beleteszek még 2 babérlevelet, borsozom és addig főzöm, amíg megpuhul a burgonya. Ekkor botmixerrel pürésítem az egész keveréket, a tejfölt pedig csomómentesre kikeverem egy merőkanálnyi forró levessel, majd hozzáadom a leveshez. Kóstolás után sózom, ha szükséges.
A kolbászt éles késsel hajszálvékony szeletekre vágom és serpenyőben ropogósra sütöm, a paradicsomot és az újhagymát szeletelem.Ízlés szerint ezekkel a feltétekkel tálalom.
Jó étvágyat!
Szeretnél még több receptet? Vásárold meg a Romani Gastro - Üljünk egy asztalhoz című könyvünket!
KÖVESS MINKET!
➡ INSTAGRAM: romanigastro
➡ BLOG: http://www.romanigastro.blog.hu
➡ FACEBOOK: https://www.facebook.com/romanigastro/?ref=settings
➡ EMAIL: romanigastro@gmail.com
➡ TWITTER: @romanigastro