A roma konyha feltérképezése és művelése során nem tekinthetünk el attól a ténytől, hogy a roma kisebbség körében jóval rosszabb egészségügyi mutatókkal találkozhatunk, mint a többségi társadalom tekintetében. Ez azért is nagyon aggasztó, mert a többségi társadalom egészségügyi mutatói is elkeserítőek.
A Romani Gastro egy általunk nagyon érdekfeszítő, de ismeretlen területre, a reform élelmiszerek területére téved a projekt keretein belül. Annak ellenére, hogy a blog alapvető missziója az egészségtudatos táplálkozás hirdetése, azt gondoljuk, hogy az ismereteink bővítése és az új trendekkel való ismerkedés folyamatos kell, hogy legyen. Annak érdekében, hogy szakmailag megtámogassuk a munkánkat, megkértük Virágh Barbara dietetikust, hogy segítse, és vegyen részt a munkánkban.
(http://thechoice.hu/author/barbara/)
Fontos szempont, hogy a projektben szeretnénk megtartani a blog alapvető profilját, és szeretnénk önazonosak maradni. Ennek érdekében a projekt keretében elkészített receptek kifejezetten ízes, kiadós, ám egyszerű és olcsó fogások.