Báránysaslik és retek tzatziki

Posted on március 09, 2016

Az idei évben nagyon korai időpontra esik a húsvét, így a mai bejegyzésünkkel már meg is kezdjük az ünnepi készülődést. A sort egy tavaszias, és nagyon ünnepi báránysaslikkal és retek tzatzikivel kezdjük. Könnyen és gyorsan elkészíthető tavaszias étel, akár az ünnepi asztalra is. Kellemes ünnepi készülődést kívánunk mindenkinek!

dsc_7852.JPG

 

Hozzávalók 4 személyre

A saslikhoz:

  • 50 dkg báránycomb
  • 2 zöld alma
  • 2 hagyma
  • 2 lilahagyma
  • 2 répa
  • 2 krumpli
  • saslik

A retek tzatzikihez:

  • 1 jégcsapretek vagy 2 csomó hónapos retek
  • 2 pohár natúr görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, petrezselyem, snidling ízlés szerint

 

A krumpli és a répa előfőzésével kezdem a saslikok előkészítését. Amíg szépen megpuhulnak, addig felvágom a húst, gerezdekre vágom a hagymát, a lilahagymát, és az almát. Ha elkészültek, akkor ugyanígy felvágom a krumplit, és a répát is.

Sózom, borsozom az alapanyagokat, ízlés szerint adhatok hozzá rozmaringot, esetleg mentát.

Mikor végeztem, egyenlően felszúrom a húsokat, és zöldségeket a saslik nyársakra, és készre sütöm.

A tzatzikihez lereszelem a retket, majd a fokhagymát. Sózom, borsozom, és hozzáadom a joghurtot.

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)

Jó étvágyat!

Bara

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr408453576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.03.10. 13:25:57

Ez a retek tzatziki jó ötlet, kipróbálom. Köszi.

KitKati 2016.03.16. 08:37:57

Én sem hallottam még róla, de muszáj lesz kipróbálni :)
süti beállítások módosítása