Az idei évben nagyon korai időpontra esik a húsvét, így a mai bejegyzésünkkel már meg is kezdjük az ünnepi készülődést. A sort egy tavaszias, és nagyon ünnepi báránysaslikkal és retek tzatzikivel kezdjük. Könnyen és gyorsan elkészíthető tavaszias étel, akár az ünnepi asztalra is. Kellemes ünnepi készülődést kívánunk mindenkinek!
Hozzávalók 4 személyre
A saslikhoz:
- 50 dkg báránycomb
- 2 zöld alma
- 2 hagyma
- 2 lilahagyma
- 2 répa
- 2 krumpli
- saslik
A retek tzatzikihez:
- 1 jégcsapretek vagy 2 csomó hónapos retek
- 2 pohár natúr görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, petrezselyem, snidling ízlés szerint
A krumpli és a répa előfőzésével kezdem a saslikok előkészítését. Amíg szépen megpuhulnak, addig felvágom a húst, gerezdekre vágom a hagymát, a lilahagymát, és az almát. Ha elkészültek, akkor ugyanígy felvágom a krumplit, és a répát is.
Sózom, borsozom az alapanyagokat, ízlés szerint adhatok hozzá rozmaringot, esetleg mentát.
Mikor végeztem, egyenlően felszúrom a húsokat, és zöldségeket a saslik nyársakra, és készre sütöm.
A tzatzikihez lereszelem a retket, majd a fokhagymát. Sózom, borsozom, és hozzáadom a joghurtot.
Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)
Jó étvágyat!
Bara