Sokszor beszéltünk már arról, hogy nálunk, romáknál nagy hangsúlyt kapnak az ünnepek, emellett a hétköznapok gyakran nagyon puritán módon zajlanak. Nevezhetjük nevén a gyereket: szegénység van. 2 főre főzünk 1000 forintból. Pazar receptek, a hónap végén is megfizethető költségekkel.
A francia hagymaleves már klasszikusnak számít, a kissé egyszerűsített verziója tökéletes hétköznapi ebédekre. A túró pedig az egyik kedvenc alapanyagunk a sorozatunkban: nemcsak olcsó, hanem tele van értékes tápanyagokkal is. Két mesés recept találkozik.
Hozzávalók a leveshez:
Hozzávalók a túrógombóchoz:
Összesen: 1000 Ft
A leveshez vékonyra szelem a hagymát és a vajon, fedő alatt párolni kezdem. Lassú tűzön karamellizájuk, ami körülbelül fél órát vesz igénybe. Felöntöm alaplével és még 20 percig főzöm. A kész levest tányérokba teszem, a tetejére baguette (esetleg kenyér) szeleteket teszek, azokra pedig sajtot. Sütőben addig grillezem, amíg a sajt rápirul.
A túrót összekeverem a tojással, búzadarával, kaporral ízesítem és sózom. Gombócokat formálok a kész masszából, amiket forró vízben addig főzök, amíg feljönnek a víz tetejére. Pirított szalonnával kínálom.
Jó étvágyat!
Zsani
A kapcsolódó bejegyzéseket lásd itt.