Francia hagymaleves és sós túrógombóc

Posted on február 09, 2016

Sokszor beszéltünk már arról, hogy nálunk, romáknál nagy hangsúlyt kapnak az ünnepek, emellett a hétköznapok gyakran nagyon puritán módon zajlanak. Nevezhetjük nevén a gyereket: szegénység van. 2 főre főzünk 1000 forintból. Pazar receptek, a hónap végén is megfizethető költségekkel.

A francia hagymaleves már klasszikusnak számít, a kissé egyszerűsített verziója tökéletes hétköznapi ebédekre. A túró pedig az egyik kedvenc alapanyagunk a sorozatunkban: nemcsak olcsó, hanem tele van értékes tápanyagokkal is. Két mesés recept találkozik. 

img_9638.JPG

Hozzávalók a leveshez: 

Hozzávalók a túrógombóchoz:

Összesen: 1000 Ft

A leveshez vékonyra szelem a hagymát és a vajon, fedő alatt párolni kezdem. Lassú tűzön karamellizájuk, ami körülbelül fél órát vesz igénybe. Felöntöm alaplével és még 20 percig főzöm. A kész levest tányérokba teszem, a tetejére baguette (esetleg kenyér) szeleteket teszek, azokra pedig sajtot. Sütőben addig grillezem, amíg a sajt rápirul.

img_9717_2.JPG

A túrót összekeverem a tojással, búzadarával, kaporral ízesítem és sózom. Gombócokat formálok a kész masszából, amiket forró vízben addig főzök, amíg feljönnek a víz tetejére. Pirított szalonnával kínálom. 

Jó étvágyat!

Zsani 

A kapcsolódó bejegyzéseket lásd itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr768370586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása