Májjal töltött padlizsán és zöldfűszeres joghurt

Posted on január 20, 2016

Sokszor beszéltünk már arról, hogy nálunk, romáknál nagy hangsúlyt kapnak az ünnepek, emellett a hétköznapok gyakran nagyon puritán módon zajlanak. Nevezhetjük nevén a gyereket: szegénység van. 2 főre főzünk 1000 forintból. Pazar receptek, hóvégi költségekkel.

img_3908.JPG

Hozzávalók 2 személyre:
- 1 nagy padlizsán (kb. 50 dkg) 250 Ft,
- 25 dkg szív nélküli csirkemáj 200 Ft,
- 1 fej vöröshagyma 20 Ft,
- 5 dkg rizs 25 Ft,
- 1 kis natúr joghurt 55 Ft,
- egy kis adag petrezselyem/kapor 60 Ft,
- 1 kanál (kb. 20 ml) zsiradék, mi olívaolajat használtunk, így 40 Ft,
- 1 kávéskanál tárkony 20 Ft,
- só, bors 10 Ft

A rizst megfőzöm, hagyom kicsit hűlni. A zsiradékon megpirítom az apró kockákra vágott hagymát, amint üvegesre pirult hozzáadom a megtisztított, apró kockákra vágott májat. Néhány percen keresztül sütöm, de vigyázok, hogy ne süljön át teljesen. Sózom, borsozom, hozzáadom a tárkonyt és összekeverem a főtt rizzsel. A padlizsánt kettévágom és kanállal üreget vájok a belsejébe, majd megtöltöm a májas rizzsel. Fél óra alatt 180 fokon készre sütöm. A joghurtot enyhén sózom és hozzákeverem a választott zöldfűszert. 

Összes költség: 670 Ft.

Jó étvágyat!

Zsani 

A kapcsolódó bejegyzéseket lásd itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr778272130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása