A múlt hónapban megvásároltam a Rosenstein szakácskönyvet, ami az utóbbi idők legjobb befektetésének bizonyult. Rengeteg olyan hagyományos zsidó receptet tartalmaz, amik nem csak az ünnepi asztalon találnak helyet, hanem sok olyan receptet is, amik a hétköznapokat teszik ünnepivé. Ilyen a bejegyzésben bemutatott fűszeres pástétom, a zsidótojás.
Hozzávalók:
-10 db tojás
-20 dkg libamáj
-1 fej vöröshagyma
-10 dkg libazsír
-1 ek mustár
-só
-bors
-pirospaprika
A libamájat pici libazsíron megsütöm. Ügyelni kell rá, hogy a máj puha maradjon, ne süljön „túl”. Mikor a máj kihűlt, a maradék zsírral pépesre töröm.
Ha ezzel végeztem, finomra vágom a hagymát, majd kevés sót adok hozzá. A főtt tojásokat is apró kockákra vágom.
Az előkészített májat, hagymát és a tojást egy nagyobb tálba teszem, és ízlés szerint ízesítem a mustárral, sóval, borssal és pirospaprikával.
Ha összeért, pirítóssal, barchesszel vagy vakaróval tálalom.
Jó étvágyat!
Bara