A lila elixír: aszalt szilvás, diós céklasaláta

Posted on február 17, 2015

A cékla egészen addig nem szerepelt a kedvenceim sorában, míg nem kóstoltam a sógornőm anyukájának, Margónak az isteni cékla salátáját. Számtalan formában, számtan módon elkészítettem, és kóstoltam azóta, hiszen nemcsak egészséges és finom, hanem a gyönyörű színe révén az egyik legszebb téli fogások egyike. Egyszerű elkészíteni, és így a téli szezon végén igazi vitaminbomba.

Íme a mi verziónk a lila elixírre: próbáljátok ki! 

img_1936-kesz.JPG

Hozzávalók
- 1 kg cékla
- 15 dkg aszalt szilva
- 10 dkg dió

az öntethez:
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl gránátalma szirup  
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kk rozmaring
- só, bors

A céklákat egy sütőpapírral kibélelt tepsin 200 fokon 1-1,5 óra alatt puhára sütöm. Akkor van kész, amikor könnyen bele tudom szúrni a villát. Hagyom kihűlni, majd megpucolom, és felkockázom. Én a közepes kockákra szavazok, de láttam már apró kockákra vágva, vékony szeletekre csíkozva, mindenhogy jól működik.

Serpenyőben néhány perc alatt megpirítom a diót, majd a felaprított aszalt szilvákkal a céklához adom.

Ezután már csak egy gyors öntet következik. A gránátalma sziruphoz adom a fokhagymát, a fűszereket, majd vékony sugárban, folyamatosan kevergetve az olajat.

A salátához adom az öntetet, és hagyom összeérni az ízeket.

Kiváló köret sültekhez, de önmagában is megállja a helyét.

Jó étvágyat!

Bara

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr667182123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása