Amikor muszlim nők vak, keresztény gyerekekért főznek

Posted on augusztus 27, 2014

A vasárnapi ebédet ma nem én főztem. Pedig lett volna kedvem, de sokkal fontosabb dolgom akadt: az Istenhegyi Szent László templom melletti téren tartotta jótékonysági rendezvényét a Muszlin Nők Egyesülete.

Egyrészt nem sok, kedvesebb formáját tudom elképzelni a különböző vallások összefonódásának, másrészt a jótékonysági rendezvény egyik része volt, hogy ételvásárt tartottak: saját készítésű, így garantáltan autentikus arab és ázsiai ételeket lehetett kóstolni, erre pedig nem minden sarkon van lehetőség.

dscn09791.jpg

A legizgalmasabb a csirke biryani volt, de elképesztő volt a csirke curry is naan-nal. Az apróságok közül pedig kóstoltunk vöröslencse köftét, valamint az egyik olyan ételt, amivel még nem találkoztam: a tésztakéregben sült köményes chilis húsgombócokat. Az ételeken túl pedig vettem egy olyan dolgot is, amire egy ideje már vágyom: egy gyönyörű tagine alakú fűszertartót is.

 

dscn09711.jpg

A vasárnapi ebédet, de főleg a bevétel Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona számára történő felajánlását köszönjük a Muszlim Nők Egyesületének!

dscn0993.jpg

Zsani

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr126640623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása