Neked mit jelent? Vajas Anita bejegyzése

Posted on március 02, 2016

Elsősorban a nagymamám igazi roma ételei, illatok jutnak eszembe, és ami feledhetetlen ízeket és hagyományt őriz egyaránt. Nagy családban születtem, és a főzés sütés tudománya nálunk elsősorban tradicionális, de természetesen az általunk kreált ételek is szerepelnek.

12715307_770255843074333_5098511629974090292_n.jpg

A családot összetartó végtelen szeretetet, összetartozást jelentette, mert az asztalra tett étel mindig szívvel és lélekkel készült, és ami minden bánatot és szomorúságot elfeledtetett, örömöt boldogságot hozott a nehéz élethelyzetben is. Tehát mindig és mindenkor az étel szent volt és amely családokat, rokonokat barátokat tartott össze.

Nagybátyám Csemer Géza író, forgatókönyv író és rendező jogutódjaként elmondhatom, hogy fantasztikus Szakácskönyvében briliánsan fogalmazta meg a roma gastro kultúra jelentését. A mi feladatunk hogy ezt az egyedülálló hatalmas értéket képviseljük, és kultúráját lehetőség szerint tovább vigyük, ennek a megvalósításában úgy gondolom a Romani Gastro blogja a legjobb élő példa.

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)

Szólj hozzá!
Címkék: nekedmitjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr378434014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása