Párszázas mennyország – a kalácspuding

Posted on november 30, 2016

A blog indulása óta a legnagyobb kedvencek az olcsó és gyors fogások, ezeken a területeken pedig ez a recept remekel. Sőt, elképesztően finom emellett. Semmi drága alapanyagot nem igényel és 5 perc munka van vele. Igazi kényelmes, megúszós recept és maradék kalácsból is készíthető. Betonbiztos recept nincs, mert a cukor és gyümölcs mennyisége ízlés szerint módosítható, kerülhet bele alma helyett körte, barack, mazsola helyett bármilyen aszalt gyümölcs, fahéj helyett pedig kardamom, szegfűszeg, vanília is tetszőleges kombinációkban. Sőt, még egy kis Nutellával való rétegezés sem ördögtől való.

agi_7585_2.jpg

Hozzávalók kb. 6 főre:

  • fél kg fonott kalács,
  • 4 dl tej (esetleg 2 dl tejszín és 2 dl tej)
  • 3-5 ek. barnacukor +1 ek a szóráshoz,
  • 1 kávéskanál fahéj,
  • 2 egész tojás és egy sárgája,
  • 5 dkg mazsola,
  • 3-4 db alma

A kalácsot kisebb darabokra vágom vagy tépkedem. A tejet (esetleg tejszínt) összekeverem a tojással, cukorral, fahájjal, Az alma felét meghámozom és kockára vágom, összekeverem a kaláccsal, a mazsolával és tejes keverékkel. A tetejére a maradék alma kerül, amit megszórok egy evőkanál cukorral.

agi_7601_2.jpg

180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt addig sütöm, míg az alma elkezd pirulni a tetején.

Jó étvágyat!

Szeretnél még több receptet? Vásárold meg a Romani Gastro - Üljünk egy asztalhoz című könyünket! 

KÖVESS MINKET!
➡ INSTAGRAM: romanigastro
➡ BLOG: http://www.romanigastro.blog.hu
➡ FACEBOOK: http://facebook.com/romanigasto
➡ EMAIL: romanigastro@gmail.com
➡ TWITTER: @romanigastro

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr6711989264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.