Diós kukoricamálé

Posted on szeptember 29, 2016

A blog olvasói előtt rég nem titok, hogy a régi receptek felkutatása az egyik szenvedélyem. Az itt bemutatott kukoricamálé pedig az egyik kincs, amire nemrégiben bukkantam. Készítik fahéjjal, szerecsendióval, és mézeskalács fűszerkeverékkel, de én most egy diós verziót fogok megmutatni. Nagyon egyszerűen elkészíthető, olcsó, és nem mellesleg szívet melengető finomság az őszi szürkületben.

img_4853_ok.jpg

Hozzávalók:

3 dl tej
25 dkg kukoricadara
5 tojás
15 dkg cukor
1 kk vaníliakivonat
1 cs sütőpor
20 dkg liszt
5 dkg darált dió
egész dió a díszítéshez
pici tej a tésztához
vaj a tepsi kikenéséhez

Felforralom a tejet, hozzáadom a kukoricadarát, és lassú tűzön addig főzöm, míg egy sűrű masszát kapok.

Hűlni hagyom, majd belekeverem a tojások sárgáit, a cukrot, a vaníliát, majd rászitálom a sütőporral elkevert lisztet, és a diót. Megkeverem, majd annyi tejet adok hozzá, egy könnyen keverhető tésztát kapjak.

A tojásfehérjékből kemény habot verek, majd óvatos mozdulatokkal keverem a tésztához.

Kivajazott, kilisztezett tepsiben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.

Lekvárral, vagy gyümölcsszósszal kínálom. Mivel birsalma szezon van, így én most egy mazsolás birsalmaszószt készítettem hozzá.

Jó étvágyat!

Bara

KÖVESS MINKET!
➡ INSTAGRAM: romanigastro
➡ BLOG: http://www.romanigastro.blog.hu
➡ FACEBOOK: http://facebook.com/romanigasto
➡ EMAIL: romanigastro@gmail.com
➡ TWITTER: @romanigastro

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr5811737273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.