Barackos chia puding

Posted on július 07, 2016

Legújabb sorozatunkban reform élelmiszerekkel kísérleteztünk. Olyan recepteket mutatunk, melyek nemcsak egészségesek, hanem kifejezetten ízesek, egyszerűek és olcsók. Ezúttal egy glutén- és tejmentes desszert készül, ráadásul mindössze néhány percnyi befektetett munkát igényel. 

Hozzávalók 4 kisebb adaghoz:
- 2 dl kókusztejszín,
- 2 dl víz,
- 4 dkg chia mag,
- 3 ek barna cukor (de használhatok bármilyen helyettesítő terméket),
- 1 ek vanília kivonat,
- 4 sárgabarack.

fullsizerender_1.jpg

A kókusztejszínt vízzel hígítom, elkeverem a cukorral és a vanília kivonattal és addig melegítem, amíg a cukor fel nem olvad benne. Ha kész, hozzákeverem a chia magot és egy egész éjszakán keresztül hűtőben pihentetem. A sárgabarackokat pürésítem (ha nagyon szükséges érzem, akkor kevés cukor adok hozzá) és rétegezve hozzáadom.

Jó étvágyat!

Zsani

KÖVESS MINKET!
➡ INSTAGRAM: romanigastro
➡ BLOG: http://www.romanigastro.blog.hu
➡ FACEBOOK: http://facebook.com/romanigasto
➡ EMAIL: romanigastro@gmail.com
➡ TWITTER: @romanigastro

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr28870564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása