Mandulás zabpelyhes keksz

Posted on július 06, 2016

Legújabb sorozatunkban reform élelmiszerekkel kísérleteztünk. Olyan recepteket mutatunk, melyek nemcsak egészségesek, hanem kifejezetten ízesek, egyszerűek és olcsók. 

Íme a múlt héten beharangozott mandulás zabpelyhes keksz, ami nem csak isteni finom, hanem egészséges is. Ti szoktatok kekszeket készíteni?

intro_utan_01.jpg

Hozzávalók:

  • 20 dkg kókuszzsír
  • 30 dkg nádcukor/ vagy 15 dkg 
  • 3 db tojás
  • 17,5 dkg liszt
  • 25 dkg zabpehely
  • 15 dkg mandula
  • 1 tk mandula aroma
  • ízlés szerint kókusz chips
  • ízlés aszalt gyümölcsök

A kókuszzsírt az édesítőszerrel vagy a nádcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és az aromát is. Beleszitáljuk a lisztet és 1 csipet sót. Végül hozzáadjuk a zabpelyhet, a mandulát, és az aszalt gyümölcsöket, majd az egészet összedolgozzuk.

2. Az elkészült tésztából kis golyókat készítünk, és a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Kilapítjuk, és 180 fokra előmelegített sütő középső részében 12–15 percig sütjük. Végül a sütőből kivesszük a kekszeket, hagyjuk kihűlni, és tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

Bara

A projekt a Herba Ház támogatásával készült.

KÖVESS MINKET!
➡ INSTAGRAM: romanigastro
➡ BLOG: http://www.romanigastro.blog.hu
➡ FACEBOOK: http://facebook.com/romanigasto
➡ EMAIL: romanigastro@gmail.com
➡ TWITTER: @romanigastro

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr288869730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.