Egészségesen, másképp: az üvegen sült csirke titka

Posted on június 28, 2016

Legújabb sorozatunkban reform élelmiszerekkel kísérleteztünk. Olyan recepteket mutatunk, melyek nemcsak egészségesek, hanem kifejezetten ízesek, egyszerűek és olcsók. 

Ebben a részben az egyik kedvenc csirkereceptünket mutatjuk meg, amit jó szívvel ajánlunk a diétázók, és cukorbetegek részére is. A csirke nem a kedvenc alapanyagunk, és nyilvánvalóan tisztában vagyunk, hogy a többség unottan legyint, de ma egy olyan technológiát mutatunk, ami még a leghitetlenebb olvasónkat is meggyőzhet. Íme az üvegen sült csirke, ami a második legjobb dolog, ami egy csirkével történhet.

img_4746.JPG

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 közepes csirke
- olívaolaj
- só
- bors
- fokhagyma
- 3 ek. mustármag
- rengeteg zöldfűszer (friss bazsalikomot és snidlinget használtam)
- 1 citrom leve és héja

csirke.JPG

A receptet a pác előkészítésével kezdem. A zöldfűszereket, a fokhagymát és az olívaolajat összepépesítem. Hozzáadom a citromot, majd ízlés szerint sót és borsot. Adhatunk hozzá még majoránnát, vagy rozmaringot.

Ha ezzel elkészültem, akkor kezdődik a recept érdekes része. Egy vékonyabb befőttes üveget félig megtöltök vízzel, majd adok hozzá fűszereket. (A víz természetesen lehet sör, vagy fehérbor, de ezt egy egészségesen, másképp projektben nem mondhatjuk, ugye....)

Ezek után már csak annyi a dolgom, hogy a megtisztított csirkémet ráhúzom az üvegre, és alaposan bepácolom.

Előmelegített sütőben ropogósra sütöm. ( Sajnos nem tudok pontosabbat most, mert a sütőm nem igazán működik jól mostanában.)

Salátával, vagy quinoával kínálom.Ez a tarhonyára hasonlító köret főleg Peru és Bolívia vidékein terem. Mivel gluténmentes, ezért allergiások is bátran fogyaszthatják, nem beszélve a diétázókról, akik alacsony kalóriatartalma miatt fogják kedvelni. Írjátok meg nekünk, hogy mik a tapasztalataitok vele, hogyan készítitek, és mihez ajánljátok!

Jó étvágyat!

Bara

A projekt a Herba Ház támogatásával készült.

KÖVESS MINKET!
➡ INSTAGRAM: romanigastro
➡ BLOG: http://www.romanigastro.blog.hu
➡ FACEBOOK: http://facebook.com/romanigasto
➡ EMAIL: romanigastro@gmail.com
➡ TWITTER: @romanigastro

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr498850872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonebear · http://cinca.blog.hu 2016.06.28. 22:33:48

Ezt akkor most hogy is kell elképzelni? Nincs róla fénykép?

Sólyom Tomi 2016.06.29. 12:04:39

Nem teljesen értem, mi akkor most az üvegen sült csirke titka. Az, hogy üvegen kell sütni a csirkét?

bonebear · http://cinca.blog.hu 2016.06.29. 12:04:49

Szóval akkor az üvegben lévő fűszeres víz átpárolog a csirkén és megpárolja a sütés elején. Cseles. Köszi a képet.