Káposztás, sonkás palacsinta

Posted on március 29, 2016
Ebben az időszakban szinte minden háztartásban előfordul maradék sonka, íme egy ötlet a felhasználásra.  A receptet a Vidék Íze magazin áprilisi számában is megtaláljátok a bárány saslik és a répás pite társaságában.
dsc_7827.JPG
Hozzávalók 4 személyre
  • 6 palacsinta,
  • fél kg savanyú káposzta,
  • 15 dkg füstölt sonka,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 ek. libazsír
  • só, bors.

nyuszi2.jpg

A káposztát megmosom és lecsepegtetem. Egy serpenyőben egy evőkanál zsíron kb. 20 perc alatt megpárolom. A sonkát apró darabokra vágom és hozzákeverem a káposztához. A palacsintákon egyenletesen eloszlatom a káposztás tölteléket és feltekerem, majd kb. 5 centis részekre vágom. Egy közepes méretű sütőformába helyezem a tekercseket. A tejfölt és a  tejszínt fokhagymával, sóval és borssal kikeverem, egyenletesen eloszlatom palacsintákon. 180 fokon fél órán keresztül sütöm. 

Fotó: Bondár Csaba

Jó étvágyat!

Zsani 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr648534124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.