Medvehagymás bodag

Posted on március 23, 2016

A bodag (más néven vakaró, vakarcs, punya, illetve cigány pizza) a cigány konyha egyik legismertebb étele. Nagyon sok kísérletezésre ad lehetőséget, pár verziót mi is kifejlesztettünk már. Most két húsvéti verzió következik: a medvehagymás, és a füstölt tarjás.

img_4340.JPG

 Íme a recept

Hozzávalók:

a medvehagymás változathoz

- 50 dkg liszt,
- 4-5 evőkanál libazsír,
- 1 ek szódabikarbóna vagy sütőpor,
- 1 ek só,
- 3 dl langyos víz
- 1 csomag medvehagyma

a füstölt tarjás változathoz

- 50 dkg liszt,
- 4-5 evőkanál libazsír,
- 1 ek szódabikarbóna vagy sütőpor,
- 1 ek só,
- 3 dl langyos víz
- 10 dkg füstölt tarja
- 1 kk őrölt kömény

img_4326.JPG

A lisztet összeszitálom a szódabikarbónával. Hozzáadom a sót és a zsiradékot, majd annyi langyos vizet, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk. Hozzáadom a medvehagymát vagy a tarját, és egy kis ideig pihentetem.

Lepényeket formálok, majd belisztezem.  Én a ’ tepsi hátán’ sütőm, de platnin az igazi.

Jó étvágyat!

Bara

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr348520384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.