Narancsos lencsesaláta

Posted on december 29, 2015

Nemcsak újévkor nagy kedvencem a lencse, egész évben szívesen készítem. Rendkívül sokféle módon variálható: a lencsefőzeléken túl a lehetőségek száma végtelen. Készíthetjük hússal, vagy anélkül, hagyományosan, vagy ahogy most, kicsit másképp.

Hozzávalók:
- 200 g lencse, egy éjszakára vízbe áztatva 
- 3 ek narancslekvár
- 1 narancs leve
- 100 g bacon
- só, bors, méz ízlés szerint.

img_3666.JPG

A lencsét megfőzöm sós vízben (én kuktában szoktam). A bacont serpenyőben ropogósra pirítom, hagyom picit hűlni és csíkokra vágom. A visszamaradt zsiradékban elkészítem a salátaöntetet: a narancs levét összeforralom a narancslekvárral, sózom borsozom és szükség esetén mézzel ízesítem. Folyamatosan kóstolgatva ízesítem: kesernyés, édeskés és csak kevéssé sós összhatási kell kapjak (a sós ízt a bacon fogja hozzáadni).

Jó étvágyat és boldog új évet!

Zsani

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr368208574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.