Variációk forralt borra: a pálinkás és a gránátalmás

Posted on december 17, 2015

A tél, a karácsony és a forralt bor közötti összefüggésekről lehetne írni, de azt gondolom, hogy nem érdemes. A forralt bor kategóriája egyébként számomra nem egy kifejezetten szerethető dolog, mert nagyon kevés helyen készítik jól: a végeredmény általában túl édes és nem elég fűszeres. Erre szeretnénk egy-egy szerethető és izgalmas alternatívát mutatni.

img_3669.JPG

Pálinkás forralt bor:
- 1 Milford barackos mangós teafilter 2 dl vízben kiáztatva,
- barackpálinka (esetleg vodka),
- 1 üveg fehér bor, pl. cserszegi fűszeres,
- 6-7 szem szegfűszeg,
- fél kávéskanál szerecsendió,
- 1 rúd fahéj,
- 1 narancs,
- ízlés szerint barna cukor/méz.

Mézes, gránátalmás forralt bor:
- 1 üveg vörösbor. Rossz borból nem lesz jó forralt bor sem. Én szeretem ehhez a kadarkát vagy a portugiesert. Semmiképpen ne használjunk viszont pl. Gere Kopárt vagy Bock Magnificot. 
- 3 dl víz,
- 2 evőkanál gránátalma szirup,
- fél gránátalma,
- 1 teáskanál kardamom,
- néhány szem csillagánizs,
- 1 rúd fahéj,
- 2 mandarin felkarikázva,
- ízlés szerint méz.

Mindkét esetben néhány percig forralom a hozzávalókat.


Kísérletezzünk bátran a fűszerekkel, gyümölcsökkel és különféle alkoholokkal: használjunk chilit, szerecsendiót, gyömbért, vaníliát, citromot, vodkát, konyakot.

 Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr878177148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandigyerek 2015.12.18. 09:00:08

Ha forralod, akkor az már csak tea...