Zsidótojás

Posted on október 27, 2015

A múlt hónapban megvásároltam a Rosenstein szakácskönyvet, ami az utóbbi idők legjobb befektetésének bizonyult. Rengeteg olyan hagyományos zsidó receptet tartalmaz, amik nem csak az ünnepi asztalon találnak helyet, hanem sok olyan receptet is, amik a hétköznapokat teszik ünnepivé. Ilyen a bejegyzésben bemutatott fűszeres pástétom, a zsidótojás.

 zsidotojas1-kesz.JPG

Hozzávalók:
-10 db tojás
-20 dkg libamáj
-1 fej vöröshagyma
-10 dkg libazsír
-1 ek mustár
-só
-bors
-pirospaprika

 zsidotojas2-kesz.JPG

A libamájat pici libazsíron megsütöm. Ügyelni kell rá, hogy a máj puha maradjon, ne süljön „túl”. Mikor a máj kihűlt, a maradék zsírral pépesre töröm.

Ha ezzel végeztem, finomra vágom a hagymát, majd kevés sót adok hozzá. A főtt tojásokat is apró kockákra vágom.

Az előkészített májat, hagymát és a tojást egy nagyobb tálba teszem, és ízlés szerint ízesítem a mustárral, sóval, borssal és pirospaprikával.

Ha összeért, pirítóssal, barchesszel vagy vakaróval tálalom.

Jó étvágyat!

Bara

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr958025746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.