Mocskos tészta

Posted on szeptember 16, 2015

Mitől mocskos a mocskos tészta?!  A következő receptünk lerántja a leplet a nagy titokról, miközben az egyik legkedvesebb és legegyszerűbb romás ételünket mutatjuk meg. Próbáljátok ki, és számoljatok be, hogyan sikerült!

11942560_10153484494784845_1690192918_o_1.jpg

Hozzávalók:
-60 dkg liszt,
-3 tojás,
- pici langyos víz,
- pici só,
- és szilvalekvár.

A lisztből, csipet sóból, a tojásokból pici vízzel rugalmas tésztát gyúrunk.

A tésztát kisebb cipókra osztom, majd a cipókat kilisztezett deszkán vékony lapokra nyújtom. Tiszta abroszon picit pihentetem, majd ha megszikkadtak, metéltet hasogatok a lapokból. Egy kis segítség: itt

Ha a metélt kicsit pihent, lobogó vízben 5 perc alatt kifőzöm, végül a szép sárga tésztát „bemocskítom” a finom házi szilvalekvárral. Ízlés szerint adhatunk hozzá pirított mandulát, diót, illetve a lekvártól függően porcukrot.

Jó étvágyat!

Bara

Facebookon is ott vagyunk, kövessetek minket :) 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://romanigastro.blog.hu/api/trackback/id/tr267757996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hali69 2015.09.20. 13:32:15

Felénk ezt murcos tésztának hívták. Jellemzően gyerekkaja. Murcos (maszatos) lett a kölykök képe mire végeztek vele.

Étel nevéhez ilyen jelzőt nem pakolnék egyébként sem, mint a mocskos. Biztosan nem gerjeszti az étvágyat.
Egy esetleges büdös pite receptet, biztosan el sem olvasok majd. :)

Sol Durka 2015.09.20. 13:32:36

Gyermekkorom kedvenc étele volt. Kész tésztával és mindenféle lekvárral nagyon finom. Ma is sokszor készítem.

kisQtya 2015.09.20. 13:32:38

A kiskutya fáját a lusta mai fiatal lánykáknak!

Mocskítás előtt vajacskával megzsírosítani, mocskítás után pediglen kivajazott tepsiben betolni a sütőbe, a széle a legjobb, amikor piros-ropogósra sül.

(Unokatesóm kb. 35 éve: Nagymama! Nem lehetne úgy sütni, hogy csak széle legyen?)

Anyabisztro Brigi 2016.02.09. 12:27:47

Próbáljátok ki úgy is, ahogy Zalában készítik: szilvalekvár mellé keverjetek a tésztához kisütött füstöltszalonna-kockákat és egy kis zsírt is. Aztán mehet a sütőbe. A sós-édes-füstös-pirosra sült tészta együtt erősen addiktív!
Brigi

budaizsani 2016.02.10. 09:26:21

@Anyabisztro Brigi: ez elképesztően jól hangzik! Azonnal ki fogjuk próbálni! :)