Mitől mocskos a mocskos tészta?! A következő receptünk lerántja a leplet a nagy titokról, miközben az egyik legkedvesebb és legegyszerűbb romás ételünket mutatjuk meg. Próbáljátok ki, és számoljatok be, hogyan sikerült!
Hozzávalók:
-60 dkg liszt,
-3 tojás,
- pici langyos víz,
- pici só,
- és szilvalekvár.
A lisztből, csipet sóból, a tojásokból pici vízzel rugalmas tésztát gyúrunk.
A tésztát kisebb cipókra osztom, majd a cipókat kilisztezett deszkán vékony lapokra nyújtom. Tiszta abroszon picit pihentetem, majd ha megszikkadtak, metéltet hasogatok a lapokból. Egy kis segítség: itt
Ha a metélt kicsit pihent, lobogó vízben 5 perc alatt kifőzöm, végül a szép sárga tésztát „bemocskítom” a finom házi szilvalekvárral. Ízlés szerint adhatunk hozzá pirított mandulát, diót, illetve a lekvártól függően porcukrot.
Jó étvágyat!
Bara